Napolitansk pizzamed salami och pepperoni
Ingredienser
- 20 g Färsk jäst
- 4 dl Vatten
- 9,5 dl Tipo 00 mjöl
- 2 tsk salt
- Tomatsås
- Mozzarella
- Tulip pizzasalami
- Tulip pizzapepperoni
- Burrata
- Pesto
- Basilika
Gör så här
- Blanda ihop jäst och ljummet vatten i en stor bunke. Blanda ner ca hälften av mjölet och rör ihop. Blanda sedan ner saltet och resten av mjölet, och knåda i någon minut. Sätt på plastfolie över bunken och låt jäsa i 6-8 timmar i rumstemperatur.
- Dela upp degen i 4 delar. Dra ut degen och vik ihop några gånger, och rulla sedan till en boll.
- Ta fram en stor tallrik och ringla på lite olivolja. Lägg på de fyra degarna, ringla på ännu lite olivolja och platsa in. Ställ i kylen och låt kalljäsa i allt från 2 tim till två dygn beroende på hur mycket tid du har.
- Tryck ut pizzan, på med sås, mozzarella och Tulip Pizzatoppings och in i ugnen på MINST 250 grader (gärna 300) i ca 6 minuter.
- Ta ut pizzan och toppa med pesto, honung, burrata och basilika. Servera och njut!