Napolitansk pizza

Napolitansk pizzamed salami och pepperoni

(0 st) Mitt betyg: 0

Napolitansk pizzamed salami och pepperoni

Ingredienser

  • 20 g Färsk jäst
  • 4 dl Vatten
  • 9,5 dl Tipo 00 mjöl
  • 2 tsk salt
  • Tomatsås
  • Mozzarella
Topping Skriv ut recept

En klassisk napolitansk pizza har en tunnare botten och tjockare kanter. Med klassiska, enkla toppings går dessa pizzor hem hos hela familjen!


Gör så här

  1. Blanda ihop jäst och ljummet vatten i en stor bunke. Blanda ner ca hälften av mjölet och rör ihop. Blanda sedan ner saltet och resten av mjölet, och knåda i någon minut. Sätt på plastfolie över bunken och låt jäsa i 6-8 timmar i rumstemperatur.
  2. Dela upp degen i 4 delar. Dra ut degen och vik ihop några gånger, och rulla sedan till en boll.
  3. Ta fram en stor tallrik och ringla på lite olivolja. Lägg på de fyra degarna, ringla på ännu lite olivolja och platsa in. Ställ i kylen och låt kalljäsa i allt från 2 tim till två dygn beroende på hur mycket tid du har.
  4. Tryck ut pizzan, på med sås, mozzarella och Tulip Pizzatoppings och in i ugnen på MINST 250 grader (gärna 300) i ca 6 minuter.
  5. Ta ut pizzan och toppa med pesto, honung, burrata och basilika. Servera och njut!