Panpizza pepperoni
Ingredienser
- 5 st Färsk jäst
- 3 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 75-9 dl specialvetemjöl
- 1,5 dl pizzasås
- 1 pkt Pizzapepperoni
- 250 g riven mozzarella
- olivolja att steka i
Gör så här
- Blanda jäst med fingervarmt vatten i en bunke till jästen har lösts upp
- Låt degen jäsa under en handduk i en timme
- Sätt ugnen på maxvärme
- Dela degen i två delar och forma varje del så att den passar stekpannan du ska använda
- Låt jäsa i 10 min
- Värm ungsfast stekpanna med olivolja
- Lägg över degen i stekpannan och lägg på tomatsås och riven mozzarella
- Toppa med pepperoni
- Grädda i ugnen till gyllenbrun, ca 10 min
- Servera varm och skär i bitar när den svalnat något