Asiatisk pulled chicken
- 20 min
Ingredienser
- 1 frp Tulip pulled chicken
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk chiliflakes
- 1 dl olivolja
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 50 g ingefära
- 5 msk japansk soja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk socker
- 0,5 dl sesamfrön
- 4 port ris
- 1 st gurka
Gör så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Rosta sesamfröna i en torr panna till de får färg. Ställ åt sidan.
Värm kycklingen i micron i cirka 3 min, häll på vätskan på köttet och dra sedan isär köttet med gaffel och lägg i en skål.
Finhacka lök och purjolök. Lägg i en kastrull och tillsätt oljan. Låt fräsa till löken blir mjuk och får lite färg. Ta därefter bort från plattan och tillsätt chiliflakes, paprikapulver, riven ingefära, soja och balsamvinäger. Blanda ordentligt och lägg ner kycklingen och låt det bli varmt. Rör runt så såsen blandas sig med kycklingen.
Strimla gurkan.
Lägg upp kycklingen på en tallrik. Fördela gurka över kycklingen och toppa med rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ris.