Asiatisk pulled chicken - Tulip

Asiatisk pulled chicken

(0 st) Mitt betyg: 0

Asiatisk pulled chicken

  • 20 min

Ingredienser

  • 1 frp Tulip pulled chicken
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 dl olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 50 g ingefära
  • 5 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 4 port ris
  • 1 st gurka
Skriv ut recept

Asiatisk rätt med pulled chicken som du tillagar lika snabbt som riset.


Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Rosta sesamfröna i en torr panna till de får färg. Ställ åt sidan.

Värm kycklingen i micron i cirka 3 min, häll på vätskan på köttet och dra sedan isär köttet med gaffel och lägg i en skål.

Finhacka lök och purjolök. Lägg i en kastrull och tillsätt oljan. Låt fräsa till löken blir mjuk och får lite färg. Ta därefter bort från plattan och tillsätt chiliflakes, paprikapulver, riven ingefära, soja och balsamvinäger. Blanda ordentligt och lägg ner kycklingen och låt det bli varmt. Rör runt så såsen blandas sig med kycklingen.

Strimla gurkan.

Lägg upp kycklingen på en tallrik. Fördela gurka över kycklingen och toppa med rostade sesamfrön. Servera tillsammans med ris.