Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st sötpotatisar
- 500 g Tulip Pulled Turkey
- 2 msk färskost
- 200 g rödkål
- 70 g grönkål
- 1 blast purjolök
- 2 dl raps- el matolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk vit balsamvinäger
Gör så här
Bakad sötpotatis
- Sätt ugnen på 200°.
- Halvera potatisen och gnid i olja, salta och peppra.
- Rosta med snittsidan nedåt i ugnen med olja, salt och peppar, ca. 20-30 min.
Vinaigrette
- Grovhacka purjolöksblasten och vitlök.
- Mixa alla ingredienser släta och smaka av med salt, peppar och ev. lite socker/honung. Vinaigretten ska vara sötsyrlig.
Kålsallad
- Grovhacka rödkålen och plocka grönkålen fri från stjälkar.
- Salta lätt och knåda kålen några gånger.
- Blanda med vinaigrette och låt stå tills kålen mjuknat.
Färskoströra
- Blanda Tulip Pulled Turkey med färskost, salt och peppar.
- Toppa potatisen med färskoströran och servera med kålsallad.