Gyrostallrikmed pommes
- 30 min
- 2 personer
Ingredienser
- 5 förp Tulip Pulled Pork Gyros
- 300 g Pommes Frittes
- 1 st Rödlök
- 1 st Tomat
- Salladsblad
- 2 st Pitabröd
- Tzatziki
- 1,5 dl Grekisk yoghurt
- 1 st Gurka
- 25 tsk Salt
- 1 st Vitlöksklyfta
- Myntablad
- Citronjuice
Gör så här
Förbered pulled pork enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta ut Pulled Pork ur ugnen och riv isär köttet med två gafflar.
Stek pommes fritisen enligt anvisningarna på förpackningen. Det går att steka tillsammans med köttet så att allt blir klart samtidigt.
Medan köttet steker skär du rödlök, tomater och sallad.
HEMMAGJORD TZATZIKI:
Riv gurkan och tillsätt salt.
Låt det dra i 10-12 minuter innan du kramar ur vattnet.
Finhacka vitlök och myntablad. Blanda i yoghurten tillsammans med gurkan och smaka av med citronsaft och nymalen peppar.
Toppa tzatziki med olivolja innan servering.
Tips
Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Pork Gyros i mikrovågsugn!
Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.
Klart!