Pasta pulled chickenmed vårsallad
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip Pulled Pork Chicken
- 300 g pasta
- 50 g granatäpplekärnor
- 50 g ruccola
- 50 g pinjenötter
- 50 g rödlök
- 200 g apelsin
- 0,5 dl olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- Färsk timjan
- Färsk basilika
- Salt & peppar
Gör så här
Vårsallad:
Blanda ihop alla ingredienser till peston i en matberedare till en slät olja.
Krydda med salt och peppar.
Skala apelsinerna och skär dem i skivor.
Skiva rödlöken och rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Tvätta ruccolan och lägg upp vårsalladen på ett serveringsfat.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Pulled chicken:
Skär upp påsen med Tulip Pulled Chicken och lägg köttet och fonden i en form.
Riv köttet i grova bitar med två gafflar och värm det i 10-12 minuter vid 180 ºC.
Ta ut köttet ur ugnen, riv det i finare bitar och tillaga det i ytterligare 6-7 minuter.
Blanda i peston i pastan, toppa med kycklingen och servera tillsammans med salladen.
Tips
Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Chicken i mikrovågsugn!
Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.
Klart!