Pasta pulled chicken

Pasta pulled chickenmed vårsallad

(0 st) Mitt betyg: 0

Pasta pulled chickenmed vårsallad

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

Vårsallad
  • 50 g granatäpplekärnor
  • 50 g ruccola
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g rödlök
  • 200 g apelsin
Pesto
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Färsk timjan
  • Färsk basilika
  • Salt & peppar
Skriv ut recept

Njut av vårens smaker med vår Vårsallad med Pulled Chicken! Skapa en läcker måltid med färsk pesto, apelsinskivor, rödlök, rostade pinjenötter och ruccola. Servera tillsammans med smakfullt uppvärmd Pulled Chicken för en enkel och läcker lunch eller middag.


Gör så här

Vårsallad:
Blanda ihop alla ingredienser till peston i en matberedare till en slät olja.

Krydda med salt och peppar.

Skala apelsinerna och skär dem i skivor.

Skiva rödlöken och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

Tvätta ruccolan och lägg upp vårsalladen på ett serveringsfat.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

 

Pulled chicken:
Skär upp påsen med Tulip Pulled Chicken och lägg köttet och fonden i en form.

Riv köttet i grova bitar med två gafflar och värm det i 10-12 minuter vid 180 ºC.

Ta ut köttet ur ugnen, riv det i finare bitar och tillaga det i ytterligare 6-7 minuter.

Blanda i peston i pastan, toppa med kycklingen och servera tillsammans med salladen.


Tips

Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Chicken i mikrovågsugn! 

Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.

Klart!