Pulled chicken focacciamed örtaioli
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip Pulled Pork Chicken
- Focaccia
- 2 dl örtaioli
- 150 g körsbärstomater
- 50 g oliver
- 100 g paprika
- 100 g babyspenat
- 1 st ägg
- 3 dl rapsolja
- 1 tsk senap
- 1 tsk citronsaft
- basilika
- timjan
- Salt & peppar
Gör så här
Pulled chicken:
Skär upp påsen med Tulip Pulled Chicken och lägg köttet och fonden i en form.
Riv köttet i grova bitar med två gafflar och värm det i 10-12 minuter vid 180 ºC.
Ta ut köttet ur ugnen, riv det i finare bitar och tillaga det i ytterligare 6-7 minuter.
Örtaioli:
Tillsätt ägg, olja, citronsaft, senap, örter och lite salt i en cylindrisk skål. Lägg stavmixern i botten, starta den och arbeta mixern sakta uppåt. Krydda med salt och peppar. Efter ca. 10-12 sekunder och du har en perfekt örtaioli!
Focaccia:
Skär tomater och paprika i små bitar.
Dela focaccia på mitten, fördela botten med örtaioli och lägg på salladen.
Lägg på Tulip Pulled Chicken och fördela tomat och paprika över köttet.
Bred ut örtaioli på den andra delen av focaccia, lägg denna ovanpå och skär i passande bitar.
Servera gärna med örtaioli vid sidan om att doppa i.
Tips
Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Chicken i mikrovågsugn!
Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.
Klart!