Pumpasoppamed Pulled Pork och rostade pumpafrön
- 55 min
Ingredienser
- 550 g Tulip Pulled Pork alt. Pulled Beef
- 2 st Gul lök
- 4 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Sambal Oelek
- 2 msk Tomatpuré
- 1000 g Pumpa, butternut alt. muscat
- 4 dl Vatten
- 2 msk Grönsaksfond
- 3 dl Creme Fraiche
- 2 dl Grädde
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- Salt
- Peppar
- Spiskummin
- Paprikakrydda
- Tulip Pulled Pork alt. Pulled Beef
Gör så här
Hacka gul lök, vitlök och stek tillsammans med smör, sambal oelek, tomatpuré tills löken blivit lätt genomskinlig.
Skala, dela och tärna pumpan i mindre bitar och rör ner i kastrullen tillsammans med löken. Fräs försiktigt i 3min, tillsätt sedan vatten, fond, och kryddor.
Låt soppan koka tills pumpan fått koka sönder.
Tillaga pulled pork enligt anvisning på förpackningen
Avsluta med att röra ner creme fraiche och grädde, mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka sedan av soppan med äppelcidervinäger, salt peppar och eventuella kryddor efter smak.
Servera soppan med Tulip Pulled Pork, och toppa med lite hackad persilja och pumpakärnor.
Tips
Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled pork i mikrovågsugn!
Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.
Klart!