Carbonara med rökt skinka - Tulip

Carbonara med rökt skinka

(0 st) Mitt betyg: 0

Carbonara med rökt skinka

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g Tulip rökt skinka
  • 400 g pasta, gärna tortiglioni
  • 120 g pecorinoost eller den osten du har
  • 2 st ägg
  • 4 st äggulor
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning
Skriv ut recept

Klassikern i köket med en vardagstvist där vi använder strimlad rökt skinka. Öppnad strimlad skinka håller sig i kylen i 2-3 dagar, vill du förvara den längre så frys in den.


Gör så här

Koka upp saltat pastavatten.


Riv pecorino. Vispa ihop ägg och äggulor. Blanda ner osten. Vispa fluffigt.


Stek den rökta skinkan så den får lite färg i olivolja Tillsätt nymalen svartpeppar.

Tillsätt lite av stekfettet som bildats i pannan i ägg- och ostblandningen. Koka pastan ”al dente”, häll av pastan men spara lite av pastavattnet (2-3 dl).

Blanda ihop pastan med skinkan samt ägg- och ostblandningen. Späd med pastavattnet till en krämig konsistens. Servera med nymalen svartpeppar.