Carbonara med rökt skinka
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g Tulip rökt skinka
- 400 g pasta, gärna tortiglioni
- 120 g pecorinoost eller den osten du har
- 2 st ägg
- 4 st äggulor
- nymalen svartpeppar
- olivolja, till stekning
Gör så här
Koka upp saltat pastavatten.
Riv pecorino. Vispa ihop ägg och äggulor. Blanda ner osten. Vispa fluffigt.
Stek den rökta skinkan så den får lite färg i olivolja Tillsätt nymalen svartpeppar.
Tillsätt lite av stekfettet som bildats i pannan i ägg- och ostblandningen. Koka pastan ”al dente”, häll av pastan men spara lite av pastavattnet (2-3 dl).
Blanda ihop pastan med skinkan samt ägg- och ostblandningen. Späd med pastavattnet till en krämig konsistens. Servera med nymalen svartpeppar.