Friterade potatiskroketter med strimlad skinka - Tulip

Pankofriterade potatiskrokettermed strimlad skinka och parmesan

(2 st) Mitt betyg: 0

Pankofriterade potatiskrokettermed strimlad skinka och parmesan

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 800 g kokt mjölig potatis
  • 4 st ägg
  • 3 dl ströbröd eller pankomjöl
  • 100 g riven parmesan
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Sugen på att laga lite tapas? Då borde du testa våra pankofriterade potatiskroketter med strimlad skinka och parmesan. Friterade potatiskroketter är en favorit bland de spanska tapasrätterna, men fungerar lika bra som tillbehör till grillkvällen eller som snacks före middagen.


Gör så här

Pressa eller mosa den kokta potatisen.

Blanda med 2 ägg, parmesan och skinka. Smaksätt med salt och peppar. Forma moset till kroketter.

Vispa upp 2 ägg. Rulla kroketterna i det uppvispade äggen och ströbröd/panko.

Fritera på 180° tills kroketterna har en fin färg, 5-8 minuter eller stek i en airfryer.

Du kan även steka i ugn på 200°, tänk på att använda bakplåtspapper så de inte fastnar i plåten och ringla över rapsolja och rör om ofta.

 

Vid servering, strö över örter och pressad citronsaft. 


Tips

Friterade potatiskroketter kan enkelt tillagas i en fritös, airfryer eller ugn. Du kan använda överblivet potatismos, eller så kan du koka och pressa/mosa potatis i förväg. Viktigt är att låta potatismoset svalna innan du formar kroketterna för en enklare hantering.

Om du friterar kroketterna på spisen är det bra att ha ett lock till hands och tänk på att oljan inte får bli för het. Tillagar du i ugn är det viktigt att använda bakplåtspapper så att potatiskroketterna inte fastnar. Servera med färska örter och pressad citronsaft och dippa i din favoritsås.

Ska du laga fler smårätter? Testa Baconmumier/jalapeñopoppers och Pizzabullar med bacon också!