Frittata med strimlad rökt skinka - Tulip

Frittata med strimlad rökt skinka

(4 st) Mitt betyg: 0

Frittata med strimlad rökt skinka

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

Fyllning
  • 250 g Tulip Rökt Skinka
  • valfri svamp
  • 0,5 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
Äggstanning
  • 8 st ägg
  • 2 dl parmesanost
  • 1 dl mjölk
Skriv ut recept

Ge din brunch eller middag en smakfull twist med denna enkla och läckra frittata med strimlad rökt skinka. Fylld med svamp och lök är den full av smak och ger en perfekt användning för ingredienser som kanske ligger i kylskåpet och annars skulle slängas.


Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Grovhacka din fyllning. Bryn lätt i en ugnsfast stekpanna, eller lägg över i ugnsfast form. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, ost och mjölk. Häll över blandningen. Toppa ev. med ytterligare riven ost.
Grädda i ugnen ca. 25 min. Omeletten är färdig när täcket är gyllenbrunt och smeten slutat röra sig i mitten om du ruskar på pannan.


Tips

Minska matsvinnet.

Frittata är en perfekt rätt när man vill minska matsvinnet.

Ta det som finns i kylen tex stekt potatis, bitar av paprika, lök, broccoli e.t.c.