Frittata med strimlad rökt skinka
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
Fyllning- 250 g Tulip Rökt Skinka
- valfri svamp
- 0,5 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 8 st ägg
- 2 dl parmesanost
- 1 dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka din fyllning. Bryn lätt i en ugnsfast stekpanna, eller lägg över i ugnsfast form. Låt svalna.
Vispa ihop ägg, ost och mjölk. Häll över blandningen. Toppa ev. med ytterligare riven ost.
Grädda i ugnen ca. 25 min. Omeletten är färdig när täcket är gyllenbrunt och smeten slutat röra sig i mitten om du ruskar på pannan.
Tips
Minska matsvinnet.
Frittata är en perfekt rätt när man vill minska matsvinnet.
Ta det som finns i kylen tex stekt potatis, bitar av paprika, lök, broccoli e.t.c.