Gratinerade potatishalvor med strimlad skinka och ost - Tulip

Gratinerade potatishalvor med strimlad skinka och ost

(2 st) Mitt betyg: 0

Gratinerade potatishalvor med strimlad skinka och ost

  • 55 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 900 g potatis
  • 200 g riven ost
  • 1 påse grönsallad
  • 1 klick klick créme fraiche
Skriv ut recept

Det här enkla receptet på gratinerade potatishalvor med strimlad skinka och ost är perfekt som tillbehör eller som en lättare rätt på middagsbordet. De gratinerade potatishalvorna toppas med en god blandning av strimlad skinka och smält ost, och blir garanterat en succé vid middagsbordet. Följ stegen nedan för att laga detta smakfulla och enkla recept!


Gör så här

Sätt ugnen på 200⁰C. 

Skölj potatisarna och skär i halvor. Skär eventuellt bort lite av botten så att halvorna står stadigt.

Lägg potatisarna i en ugnssäker form eller på en plåt klädd i bakplåtspapper.

Fördela den strimlade skinkan över potatishalvorna.

Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.

När det är 5 minuter kvar, ta ut potatisarna och toppa med riven ost.

Höj värmen till 225⁰C och låt stå i ugnen tills osten har gratinerats.

Toppa gärna med lite grönsallad.


Tips

Servera gärna med en klick crème fraiche.