Gratinerade potatishalvor med strimlad skinka och ost
- 55 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip strimlad skinka
- 900 g potatis
- 200 g riven ost
- 1 påse grönsallad
- 1 klick klick créme fraiche
Gör så här
Sätt ugnen på 200⁰C.
Skölj potatisarna och skär i halvor. Skär eventuellt bort lite av botten så att halvorna står stadigt.
Lägg potatisarna i en ugnssäker form eller på en plåt klädd i bakplåtspapper.
Fördela den strimlade skinkan över potatishalvorna.
Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk.
När det är 5 minuter kvar, ta ut potatisarna och toppa med riven ost.
Höj värmen till 225⁰C och låt stå i ugnen tills osten har gratinerats.
Toppa gärna med lite grönsallad.
Tips
Servera gärna med en klick crème fraiche.