Grönsakspaj med skinka och ost - Tulip

Grönsakspaj med strimlad skinka

(2 st) Mitt betyg: 0

Grönsakspaj med strimlad skinka

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 1 paket färsk smördeg
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st broccoli
  • 65 g babyspenat
  • 150 g färskost
  • 1 st skalet från citron
  • 100 g riven ost, ex. cheddar eller ädelost
  • 1 st ägg
  • smör
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Denna grönsakspaj med skinka och ost är enkel att göra och perfekt för alla tillfällen. Hemligheten bakom den goda smaken ligger i den smakrika osten och den färdigstrimlade skinkan från Tulip som gör vardagsmaten enkel och snabb att laga. Servera som huvudrätt med en sallad vid sidan om, eller som en läcker förrätt till festen. Följ stegen nedan för att laga denna härliga paj!


Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör. Skär broccolibuketterna i små bitar. Tillsätt skinkan och broccolibuketterna i stekpannan och fräs i cirka 4 minuter, tills de har fått lite färg. Rör ner spenaten och värm tills den mjuknat. Krydda med citronskal, salt och peppar.

Lägg ut smördegen på bakplåtspapper. Bred färskost på smördegen men lämna kanten fri, cirka 3 cm. Lägg på grönsaksröran. Strö över osten och vik in kanterna. Pensla kanten med ett uppvispat ägg.

Grädda i cirka 25 minuter tills pajen fått fin färg.

Garnera med basilika och servera med sallad.

 


Tips

Spara broccolistammen. Skala den och skär den i små strimlor till salladen. Vi har flera olika pajrecept att välja mellan. Om du till exempel vill ha ost- och skinkpaj,
kantarellpaj med bacon eller ostpaj med bacon så hittar du recepten hos oss!