Grönsakspaj med strimlad skinka
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip strimlad skinka
- 1 paket färsk smördeg
- 1 st schalottenlök
- 1 st broccoli
- 65 g babyspenat
- 150 g färskost
- 1 st skalet från citron
- 100 g riven ost, ex. cheddar eller ädelost
- 1 st ägg
- smör
- salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör. Skär broccolibuketterna i små bitar. Tillsätt skinkan och broccolibuketterna i stekpannan och fräs i cirka 4 minuter, tills de har fått lite färg. Rör ner spenaten och värm tills den mjuknat. Krydda med citronskal, salt och peppar.
Lägg ut smördegen på bakplåtspapper. Bred färskost på smördegen men lämna kanten fri, cirka 3 cm. Lägg på grönsaksröran. Strö över osten och vik in kanterna. Pensla kanten med ett uppvispat ägg.
Grädda i cirka 25 minuter tills pajen fått fin färg.
Garnera med basilika och servera med sallad.
Tips
Spara broccolistammen. Skala den och skär den i små strimlor till salladen. Vi har flera olika pajrecept att välja mellan. Om du till exempel vill ha ost- och skinkpaj,
kantarellpaj med bacon eller ostpaj med bacon så hittar du recepten hos oss!