Krämig valnötspasta med strimlad kalkon och grönkål - Tulip

Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål

(4 st) Mitt betyg: 0

Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad kalkon
  • 400 g Pasta
  • 75 g Valnötter
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 100 g Repad grönkål
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 st Skalet från citron
  • 0,5 st Saften från citron
  • Salt och svartpeppar
  • Basilika
Skriv ut recept

Denna krämiga valnötspasta med strimlad kalkon och grönkål är enkel och snabb att laga, och utgör den perfekta vardagsmiddagen. Med den hälsosamma grönkålen, de saftiga kalkonbitarna och de friska smakerna från valnötterna får du en läcker och näringsrik måltid som passar hela familjen. Följ stegen nedan för att skapa din egen fantastiska valnötspasta hemma i köket!


Gör så här

Koka pastan al dente i saltat vatten.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna utan fett. Hacka dem när de svalnat något.

Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i lite smör tillsammans med kalkonen. Tillsätt grönkålen och grädden och låt den koka in tills den mjuknat något, ca 3 minuter.

Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.

Blanda ned pastan med lite av pastavattnet i såsen.

Toppa med valnötterna, basilika och lite chiliflakes för mer hetta. 

 


Tips

Vi har fler recept på pasta som du kan prova på. Kanske är du sugen på pasta med rökt skinka, klassisk pasta carbonara eller pasta med parmesan och baconströssel?