Krämig valnötspastamed strimlad kalkon och grönkål
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip strimlad kalkon
- 400 g Pasta
- 75 g Valnötter
- 2 st Vitlöksklyftor
- 100 g Repad grönkål
- 3 dl Vispgrädde
- 1 st Skalet från citron
- 0,5 st Saften från citron
- Salt och svartpeppar
- Basilika
Gör så här
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna utan fett. Hacka dem när de svalnat något.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i lite smör tillsammans med kalkonen. Tillsätt grönkålen och grädden och låt den koka in tills den mjuknat något, ca 3 minuter.
Smaka av med citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.
Blanda ned pastan med lite av pastavattnet i såsen.
Toppa med valnötterna, basilika och lite chiliflakes för mer hetta.
Tips
Vi har fler recept på pasta som du kan prova på. Kanske är du sugen på pasta med rökt skinka, klassisk pasta carbonara eller pasta med parmesan och baconströssel?