Pastagratäng med rökt skinka - Tulip

Pastagratäng med rökt skinka

(0 st) Mitt betyg: 0

Pastagratäng med rökt skinka

  • 35 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip rökt skinka
  • 300 g pasta
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 st purjolök
  • 1 dl riven ost
Ostsås
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 dl prästost, riven
Skriv ut recept

Enkel rätt som snabbt blir familjens favorit. Öppnad strimlad skinka håller sig i kylen i 2-3 dagar, vill du förvara den längre så frys in den. Detta recept kan du enkelt dubbla för att göra en middag till när du ändå är i gång.


Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.

Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk lite i taget under omrörning. Låt sjuda tills det tjocknar, cirka 10 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

Ansa och strimla purjolöken, strimla skinkan och fräs i lite smör i 2 minuter. Halvera tomaterna.

Blanda pasta, ostsås, tomater och skinka och purjolök i en ugnsform. Strö över ost.

Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 min.