Pastagratäng med rökt skinka
- 35 min
- 4 personer
Ingredienser
- 200 g Tulip rökt skinka
- 300 g pasta
- 250 g körsbärstomater, halverade
- 1 st purjolök
- 1 dl riven ost
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 2,5 dl grädde
- 2,5 dl mjölk
- 3 dl prästost, riven
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk lite i taget under omrörning. Låt sjuda tills det tjocknar, cirka 10 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
Ansa och strimla purjolöken, strimla skinkan och fräs i lite smör i 2 minuter. Halvera tomaterna.
Blanda pasta, ostsås, tomater och skinka och purjolök i en ugnsform. Strö över ost.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 min.