Pastasallad med rökt skinka
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt Tulip rökt skinka, strimlad
- 1 st kruksallad
- 12 st körsbärstomater
- 150 g majs
- 4 st ägg
- 6 dl pasta
- 2 dl krutonger
- 1,5 dl gräddfil
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk kallpressad olivolja
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk honung
- 3 msk hackade färska örter, t ex gräslök och persilja
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Lägg äggen i kokande vatten och koka ca 6-8 min.
När pastan och äggen är klara, ställ dem åt sidan för att svalna.
Gör nu dressingen genom att blanda gräddfil, rapsolja, citronsaft, honung och hackade örter i en skål. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.
Skölj och torka sallad, riv sedan i mindre bitar. Dela de avsvalnade äggen på hälften och skär tomater i mindre bitar. Häll av vätskan från majsen.
Ta fram en stor bunke, blanda pasta, sallad, strimlad rökt skinka, tomater och majs.
Klicka på lite av örtdressingen och blanda om försiktigt. Fördela på tallrikar och toppa med krutonger, ägghalva och extra dressing.