Pizza bianco med kalkon
- 30 min
Ingredienser
- 1 paket Tulip kalkon, strimlad
- 70 g spenat
- 3 dl creme fraiche
- 350 g riven ost
- 4 msk färskost
- 2 msk vetemjöl
- 50 g smör
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 paket pizzadeg
Gör så här
Vit pizza
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda grädde, smör, mjöl, färskost, salt, peppar och vitlök i en kastrull och låt sjuda i cirka 5-10 minuter tills såsen tjocknar.
- Krama ur eventuell vätska ur bladspenaten och lägg i såsen. Låt sjuda ytterligare någon minut.
- Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ostsås, strimlad kalkon och riven ost.
- Tillaga i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.
Tips
För att få en krispig botten på din pizza är det en god idé att använda en pizzasten. Om du har en sådan, lägg in den i ugnen samtidigt som du sätter på den så att den hinner bli ordentligt varm. När du sen lägger på pizzan på den heta stenen, kommer botten att få en extra krispighet. Om du inte har en pizzasten kan du fortfarande få en krispig botten genom att baka pizzan på över- och undervärme i stället för varmluft. På så sätt får värmen en bättre cirkulation runt pizzan, vilket resulterar i en krispigare botten.
Prova även våra andra pizzor: