Pizza med ruccolapesto och skinka
Ingredienser
- 1 rödlök, grovt skivad
- 300 g Tulip Rökt Skinka
- 1 pkt cocktailtomater
- 2 pkt mozzarellaostar a 125 g
- 3 dl ljummet fingervarmt vatten
- 50 g jäst
- 2 tsk socker
- 2 tsk salt
- ½ dl olivolja
- 6 ½ dl vetemjöl
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- 90 g rucola
- 1 dl riven parmesanost
- ½ dl pinjenötter
- 1 dl olivolja
- 2 msk pressad citronsaft
Gör så här
Deg
- Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja.
- Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10–20 min. Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min.
- Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper (eller köp färdig… Det är okej.)
Pesto
- Lägg undan en näve ruccola för garnering. Mixa ingredienserna till peston.
Pizza
- Sätt ugnen på 275 grader. Dela tomaterna på mitten. Bred pesto på pizzadegen och fördela skinka, rödlök, mozzarella och hälften av tomaterna på pizzan. Baka av i mitten av ugnen tills pizzan fått fin färg, ca 10 minuter.
Tips
Servera med färsk ruccola.