Zucchini i ugnfyllda med strimlad skinka
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip strimlad skinka
- 2 st squash
- 2 st finhackad rödlök
- 1 st stor röd paprika
- 3 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Halvera zucchini på längden. Gröp ur kärnhuset genom att skrapa bort det med en sked, dela sedan kärnhuset i mindre bitar.
Dela paprikan i tärningar. Blanda zucchinibitarna med skinka, rödlök, paprika och riven ost. Salta och peppra.
Lägg fyllningen i den urgröpta zucchinin.
Stek i ugn ca 20 minuter.
Strö över färska örter vid servering och servera gärna tillsammans med en sallad.
Tips
När zucchinin kommit ut ur ugnen toppar du den med lite färska örter och serverar tillsammans med en sallad. Vill du göra din zucchini lite matigare kan du blanda i kokt bulgur eller linser i fyllningen tillsammans med skinkan, osten och grönsakerna. Har du barn hemma som inte alltid är så lätta att mata? Kalla den fyllda zucchinin för båtar så kan det genast bli lite roligare att äta upp maten. Dessutom kan du enkelt äta dem med handen, det blir roligare och lättare både för stora och små. Passar utmärkt både som lunch och middag. Visste du att Tulip har olika sorters strimlad skinka? Välj om du vill fylla din zucchini med rökt eller kokt skinka, eller kanske kalkon om det passar dina preferenser bättre. Vill du testa på fler enkla och supersmarriga recept från oss? Då kanske du är intresserad av att laga Frittata eller Ugnspannkaka också!