Blomkålsgratäng med bacon - Recept - Tulip

Blomkålsgratäng med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Blomkålsgratäng med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 2 blomkålshuvud
  • 170 g riven ost
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl grädde
  • 1 grönsaksbuljong
  • ½ liten purjolök
  • Svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen i stora buketter och koka dem cirka fem minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Koka upp grädde, mjölk och mjöl tills det tjocknar i en kastrull. Rör om så det inte bränner fast i botten. Smula ner buljongtärningen.
  4. Riv osten, spara lite att toppa gratängen med, låt den smälta ner i såsen och smaka av med lite svartpeppar.
  5. Strimla purjolöken fint och lägg den och blomkålen i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö på resten av den rivna osten.
  6. Ställ gratängen i mitten av ugnen. Grädda cirka 20 minuter. Låt gärna gratängen svalna lite innan servering.