Brysselkål med bacon - Recept - Tulip

Brysselkål med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Brysselkål med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • 1 rött äpple
  • 2 msk smör
  • 8 dadler, urkärnade
  • 1 tsk finhackad timjan
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 50 g mandel
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Lägg mandeln i stekpanna och rosta den. Låt svalna och grovhacka.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka brysselkålen mjuk i ca 3 minuter. Låt rinna av.
  3. Skär baconet i mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Dela och kärna ur äpplet, skär i mindre bitar. Hetta upp smöret och fräs bacon, lök och äpple tills blandningen mjuknat och fått fin färg.
  4. Dela dadlarna i mindre bitar och lägg ner i pannan tillsammans med timjan, vinäger och honung.
  5. Blanda ner väl avrunnen brysselkål och krydda med lite salt och peppar. Lägg på mandeln, blanda och servera varm eller ljummen.