Gnocchi med bacon - Recept - Tulip

Gnocchi med bacon och grädde

(4 st) Mitt betyg: 0

Gnocchi med bacon och grädde

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip Bacon i skivor, 125 g
  • 2 frp färsk gnocchi
  • 1 gul lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 1 msk olivolja
  • 70 g bladspenat
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 50 g pecorino eller parmesan
  • Salt och svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Koka gnocchi enligt beskrivningen på förpackningen.
  2. Dela baconet i mindre bitar. Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och bacon tills löken mjuknat och fått fin färg. Häll ner grädde och låt det få ett uppkok.
  3. Krydda med lite salt och peppar och koka samman i några minuter. Tillsätt spenaten och låt allt bli varmt.
    Hetta upp en stekpanna med smör och fräs gnocchi i smöret tills den fått fin färg.
    Servera med såsen och toppa med riven eller hyvlad parmesan.