Grönkålspizza - Pizza med bacon & grönkål - Tulip

Grönkålspizza med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Grönkålspizza med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 2 färska pizzadegar på rulle, à 225 g
  • 100 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 2 mozzarella, à 125 g
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk röd pesto
  • 50 g parmesan, hyvlad
  • 50 g pinjenötter, rostade
Skriv ut recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela baconet i mindre bitar. Rulla ut degarna på två ugnsplåtar täckt med bakplåtspapper. Vik in degen runtom så att det bildas en liten kant.
  3. Repa grönkålen i mindre bitar och skär bort stjälken. Skala och dela löken på mitten, skär i tunna skivor.
  4. Fördela ut mozzarella i mindre bitar över pizzorna. Toppa med grönkål, bacon och lök. Ringla över pesto och krydda med lite svartpeppar. Baka av i mitten av ugnen i ca 15 minuter i omgångar tills pizzorna fått fin färg och är genomgräddade.
  5. Toppa med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter och resten av peston.