Lövbiffsrullader med bacon - Tulip

Lövbiffsrullader med bacon

(2 st) Mitt betyg: 0

Lövbiffsrullader med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skivor
  • 600 g lövbiff
  • 4 tsk dijonsenap
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • Kokt potatis
  • Svartvinbärsgelé
  • Inlagd gurka
Skriv ut recept

Har du testat lövbiffsrullader? I vårt recept rullas lövbiffarna med saftigt bacon och dijonsenap för lite sting. En svensk husmansrätt som ibland glöms bort, men som förtjänar att uppmärksammas mer. Våra lövbiffsrullader med bacon serveras lika väl till vardag som till helgmiddagen, och går hem hos hela familjen.

Lövbiffsrulladerna görs på lövbiff som bred med senap och rullas med bacon. Fästs dina rullader med en tandpetare och stek dem i en klick smör i en stekpanna med lite högre kanter. När de fått en fin yta tillsätter du vatten, kalvfond och grädde och kokar dem i den härliga gräddsåsen för att få dina rullader extra saftiga och goda. Se till att köttet blir genomstekt innan servering.

Tänk på att ta ut dina tandpetare ur rulladerna innan du serverar dem, annars kan man lätt missa dem och göra illa sig.

Servera gärna lövbiffsrulladerna med kokt potatis, svartvinbärsgelé och inlagd gurka för lite syrlighet, sälta och krisp till dina lövbiffsrullader. Du kan också byta ut tillbehören mot just dina favoriter, som till exempel ett fluffigt mos, rårörda lingon och picklad gurka.

Kan du inte få nog av husmanskost med bacon? Då kan vi rekommendera dig att testa våra recept på Potatisgratäng med bacon och Falutkorv i ugn också!


Gör så här

  1. Lägg ut köttskivorna och fördela ut senap över köttet. Lägg en baconskiva ovanpå och rulla samman varje köttskiva, fäst med en tandpetare. Krydda med lite salt och peppar runtom.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Fräs köttet runtom tills det fått en fin stekyta, någon minut på varje sida. Tillsätt vatten, kalvfond och grädde.
  4. Låt såsen få ett uppkok och puttra under lock i ca 30 minuter tills köttet är genomstekt.
  5. Servera med valfria tillbehör.