Omelett med bacon och rågbröd

Omelett med bacon och rågbröd

(0 st) Mitt betyg: 0

Omelett med bacon och rågbröd

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Bacon, skivat
  • 8 st Ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Smör
  • 0,5 tsk Salt
  • g Peppar
  • 15 Körsbärstomater
  • Gräslök
  • Rågbröd
Skriv ut recept

En god och lättlagad omelett som passar passar alla tider på dygnet. Till frukost, lunch, mellanmål eller kvällsmat. Du väljer själv när du är som mest sugen på omelett och bacon!

 


Gör så här

  1. Värm ugnen till 200ºC.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och ut baconskivorna 
  3. Tillaga baconet i ugnen ca. 15 minuter eller tills de när en gyllenbrun färg och önskad krispighet. 
  4. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med grädda, salt och peppar. 
  5. Värm upp en panna och smält smöret.
  6. Häll i äggblandningen i pannan, rör om då och då så att den inte bränns vid, låt gärna äggen bubbla under lock om möjligt tills hela blandningen har stelnat. 
  7. Under tiden: Hacka gräslök och skär körsbärstomater på mitten. 
  8. När omeletten är klar, garnera med det knapriga skivade baconet, tomaterna och gräslöken. 
  9. Servera med rågbröd eller annat valfritt bröd! 

 

Se receptet som video här: