Recept på ugnsomelett med bacon – Tulip

Ugnsomelett med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Ugnsomelett med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 paket Tulip bacon á 215 g
  • 1 st gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 6 st ägg
  • 2 msk vatten
  • Olja
  • En nypa salt
Skriv ut recept

Är det dags för en kylskåpsrensning? Då är vår ugnsomelett med bacon ett perfekt recept att prova på. Med få ingredienser som du ofta har hemma kan du få ihop en riktigt härlig frukost, lunch eller middag. Krispigt och salt bacon tillsammans med champinjoner för umami skapar en riktigt härlig smakkombination.

Vår ugnsomelett med bacon är både enkel att laga och innehåller få ingredienser. Därför är den ett perfekt alternativ när plånboken ekar tom, men du ändå vill få ihop en god måltid. Se till att steka baconen först och låt dem rinna av för att få till extra krisp i din ugnsomelett.

Ugnsomeletten görs enklast i ugn. När du stekt baconet steker du lök, paprika och champinjoner. Knäck äggen i en skål och blanda med salt och vatten. Sedan går äggen, grönsakerna och baconet ner i en ugnsform och gräddas i 30–40 minuter.

Psst! Ju mer du vispar dina ägg ju mer luft får du in i din omelett. Vill du ha den fluffig vispar du mer, vill du ha den mer krämig och kompakt vispar du lite mindre.

Vill du testa fler billiga baconrecept? Då rekommenderar vi Fläskpannkaka och Pastasallad med bacon också!


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att steka bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs löken i olja i två minuter. Lägg i paprika och champinjoner och fräs med i några minuter. Lägg fräset i en smord ugnsform.
  3. Knäck äggen i en skål och rör ihop med salt och vatten.
  4. Slå äggröran över lökfräset och rör om försiktigt. Sätt in mitt i ugnen och låt omeletten gräddas tills äggröran stannat cirka 30-40 min.