Panpizza pepperoni - Tulip

Panpizza pepperoni

(0 st) Mitt betyg: 0

Panpizza pepperoni

Ingredienser

  • 5 st Färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 75-9 dl specialvetemjöl
  • 1,5 dl pizzasås
  • 1 pkt Pizzapepperoni
  • 250 g riven mozzarella
  • olivolja att steka i
Skriv ut recept

Skapa din alldeles egna panpizza pepperoni hemma! Med hjälp av en ugnsfast stekpanna i ugn får du en krispig botten, täckt med krämig mozzarella och kryddig pepperoni. Det är enkelt att laga och perfekt att dela med vänner och familj. 


Gör så här

  1. Blanda jäst med fingervarmt vatten i en bunke till jästen har lösts upp
  2. Låt degen jäsa under en handduk i en timme
  3. Sätt ugnen på maxvärme
  4. Dela degen i två delar och forma varje del så att den passar stekpannan du ska använda
  5. Låt jäsa i 10 min
  6. Värm ungsfast stekpanna med olivolja
  7. Lägg över degen i stekpannan och lägg på tomatsås och riven mozzarella
  8. Toppa med pepperoni
  9. Grädda i ugnen till gyllenbrun, ca 10 min
  10. Servera varm och skär i bitar när den svalnat något